قالب وردپرس درنا توس
Home / Science / Earl of Contreras plans to build a living coral biobank in Australia

Earl of Contreras plans to build a living coral biobank in Australia



The plan announced plans for the world’s first dedicated coral protection facility, which will be located at the gateway to the Great Barrier Reef in Port Douglas, North Queensland, Australia. Designed by Contreras Count Building, “Living Coral Biobank” aims to ensure the long-term future and biodiversity of corals that are severely threatened worldwide. climate change. The project is regarded as a “living cabinet”, which will create the best conditions for coral storage while minimizing energy consumption and solar gain. The building aspires to realize the biological system of the coral reef itself, aiming to achieve self-sufficiency and achieve carbon neutrality.

Count Contraras Living Coral Biobank
All images © Contreras Earl Architecture / SAN Architecture Illustrations

The facility was designed by Contreras Architects and inherited the huge barrier reef heritage by engineering and sustainability consultants arup and werner sobek. The main goal of the facility is to maintain and nourish more than 800 hard corals in the world. Coral will be the main building user, while the multi-functional building will also accommodate exhibition areas, auditoriums, classrooms and four levels of advanced research and laboratory facilities.

Count Contraras Living Coral Biobank

The sculptural form of the building is inspired by “mushroom” corals-hard corals have unique radial protective fins. The façade is conceived as a series of organically undulating concrete fins that are densely packed on the ground to protect against harsh tropical conditions (including flood threats). As they advance upward, the fins will twist and loosen, allowing natural light and higher level ventilation while providing natural shading. The fins are gradually opened to the fourth level, providing visitors with the ultimate experience of a naturally lit exhibition and educational space.

Contreras Earl Architects unveils plans for Australia's living coral biobank

The visitor experience starts at the entrance plaza-a terrace forum space that provides a space to transform from the humid tropical heat of the surrounding landscaped garden, and extends through the magnificent staircase to the central observation deck on the 2nd floor, from where visitors can observe wet laboratory specimens The tank is in the protected environment below. The public spaces on the main floors of the building are visually connected through the central atrium. At the lower level, brightness and color are introduced through the reflection of the wet laboratory tank, while cool light is emitted from the aquarium tank located at level 3. The fluorescence of the coral also helps the experience.

Project information:

name: Living Coral Biobank
position: North Queensland, Australia
Architect: Count Contreras Building
Client: Great Barrier Reef Heritage
Engineer and sustainability consultant: Arup
Facade consultant: werner sobek

Philip Stevens I design prosperity

October 29, 2020


Source link